Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


17. november 2017   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Giv magten tilbage til sagsbehandleren

Nicholine, Mathilde og Sandra Andersen (Foto Mads-Bloch)
- Jeg kender rigtig mange familier, som må kæmpe i årevis bare for at få deres barn udredt

Sandra Andersen er glad for den hjælp hendes datter, Mathilde, endte med at få.
Men havde det ikke været for Sandras søster, Nicholine Erdman Andersen, og advokat Bjarne Overmark, er Sandra i tvivl, om hendes datter havde fået den rigtige hjælp.
Nu efterlyser hun mere støtte og hjælp til forældre i samme situation, som hun selv har oplevet at stå i.
- Vi skal have et sted, hvor vi kan komme og få hjælp, og oplever, at der faktisk bliver gjort noget. Det nytter ikke, at vi bliver sendt rundt i systemet til familieafdelingen, socialafdelingen, skolen, BUC og lægen, og selv skal holde styr på det hele.
- Alle de møder jeg skal til på bare en uge er jo et helvede, og det er oveni at man har en datter, der har behov for hjælp og støtte, siger Sandra Andersen.


Blev syg af inklusion
Da Mathilde som 3-årig fik diagnosen ADHD med underliggende autisme, fandt kommunen plads til hende på en specialinstitution.
Men efter et år udfordrede daginstitutionen lægernes diagnose, og inkluderede Mathilde sammen med de normalt fungerende børn.
- Det gjorde hende rigtig, rigtig syg. Det ender med, at hun bliver indlagt på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center (BUC) i Risskov i over en måned, fordi hun bliver udadreagerende, hører stemmer og ikke kan holde på
vandet, forklarer Sandra Andersen.
Diagnosen blev på BUC skærpet til autisme og ADHD. Efter den måned lange indlæggelse var
Mathilde klar til at vende tilbage til børnehaven. Men i mellemtiden havde kommunen givet pladsen til en anden.
- De mente, at jeg kunne gå hjemme til de havde fundet en løsning. Men jeg var altså selvstændig på det tidspunkt, og der kan man ikke bare gå hjemme, siger Sandra, som er uddannet statsautoriseret fodterapeut.


Advokatbistand gjorde udslaget
Hun forsøgte selv at få kommunen i tale, så problemet med den manglende institutionsplads kunne blive løst, men lige lidt hjalp det.
Til sidst kontaktede Sandra sin søster, Nicholine Erdman Andersen, som til daglig arbejder sammen med Bjarne Overmark.
- Det er forfærdeligt, at man ikke som almindelig borger uden hjælp fra byrådsmedlemmer eller advokater kan komme igennem og få løsningsforslag på den problemstilling man står med ved de forskellige instanser. Om det så er familie- eller socialafdelingen, så burde man bare blive taget seriøst fra første henvendelse, siger Nicholine Erdman Andersen, som er jurist og byrådskandidat for Beboerlisten.
En enkelt henvendelse var nok. Der kom skred i tingene, og Mathilde blev pludselig tilbudt en plads på Firkløverskolen.

- Vi har været heldige, fordi vi har haft Bjarne, men jeg kender rigtig mange familier, som må kæmpe i årevis bare for at få deres barn udredt, og jeg har så ondt af dem, siger Sandra og uddyber.
- Ikke nok med, at vi som forældre går hjemme og har en hård hverdag, hvor man er på fra morgen til aften, så skal man også kæmpe med kommunen og holde tråd i diverse instanser.


Ikke sagsbehandlernes skyld
Nicholine Erdman Andersen, mener ikke, at det er de enkelte sagsbehandlers skyld, når sagerne bliver forhalet eller ender i hårdknude.
- Vi må ikke slå på de stakkels sagsbehandlere. De arbejder bare indenfor den margen, som de har fået tildelt.
- Jeg tror ikke, socialrådgiverne var indstillede på, at det var det, de skulle. De tog deres uddannelse, fordi de ville hjælpe andre, men når de så kommer ud i forvaltningen, oplever de som sagsbehandlere at blive låst på hænder og fødder, og ikke har de muligheder, som de havde forventet, siger Nicholine.
Hun mener, at man bør kigge på opbygningen af den kommunale organisation.


Giv magten tilbage til sagsbehandleren
Det kunne blandt andet gøres mere simpelt ved at give noget af beslutningsmagten tilbage til sagsbehandlerne, som har det konkrete kendskab til de borgere, de sidder overfor.
Desuden vil Nicholine Erdman Andersen gerne komme de forældre og familier til undsætning, som har et barn med udfordringer.
- Det kunne være en person tæt på familien, som kan hjælpe dem med at finde vej til de rigtige tilbud, så de ikke selv skal ringe rundt til de forskellige instanser og blive henvist fra den ene til den anden i det der føles som et endeløst bureaukratisk helvede.
- Hvis systemet nedbryder forældrene, som skal stå bag deres børn og bane vejen for dem, så har børnene jo ikke en chance.Omann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009