Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


1. september 2017   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Kathrine Junski, 38 år

Katrhine Junski
Hvis jeg bliver valgt ind, vil jeg fokusere på skoleområdet, institutionsområdet og integration, som alle trænger til et alvorligt løft efter flere års udsultning.

Arbejder som folkeskolelærer, underviser basisdansk elever på Østervangsskolen

I Randers sender vi flygtningebørn direkte ud i de almene klasser, frem for andre kommuner hvor man har implementeret modtagerklasser til de nye elever, som stadig er ved at lære basisdansk.

De forstår ikke, hvad der foregår. Enkelte af dem har gået på asylskole og kan til nød alfabetet, men rigtig mange af dem bliver familiesammenførte. Det vil sige, at de ikke forstår sproget eller de normale sociale spilleregler, hvilket gør lærerne frustrerede, selvom de egentlig gerne vil tage sig af de nye elever.

Lærerne har ikke tiden til at tage sig af børnene og heller ikke til at etablere det forældresamarbejde, der skal til. Mange kommer fra en kultur, hvor forældrene ikke har noget med skolen at gøre, men bare får en status på, hvordan ungerne fagligt klarer sig i skolen.

Rollen som lærer i folkeskolen bliver derfor nærmest socialpædagogisk, fordi det skal forklares, at sedlerne om klasseture og forældremøder faktisk er vigtige. Og nogle gange skal man være ret kreativ i måden, man forklarer på, fordi engelsk også kun bliver begrænset forstået.
De fleste lærere har ikke tiden, og flere har heller ikke kompetencen til at varetage kommunikationen med børnenes forældre.

Randers Kommune nedlagde modtagerklasserne til disse børn og deres forældre for syv år siden. Det giver ingen mening, at de ikke er blevet genoprettet i lyset af de seneste to-tre års flygtningestrømmene og familiesammenføringer, som har skabt et stigende behov for en stærk og god integrationsindsats.

De seneste år har antiradikalisering været det helt store fokus, men hvis man i virkeligheden skal forhindre, at der sker et voldsomt skred mellem ’os’ og ’dem’, så bliver vi nødt til at have en bedre plan for, hvordan vi modtager de her familier.
I andre kommuner har man en integrationsmedarbejder, som bliver tilknyttet familien fra starten og har en nær kontakt til dem.
Lige nu får forældrene kun støtte fra Randers Kommune, hvis kommunen modtager underretninger på børnene. Og det er ikke altid, at problemerne er så voldsomme, at man tænker, der skal laves en underretning.

Så lærerne står lidt i stampe, fordi gerne vil hjælpe forældrene, men samtidig ikke uden videre vil lave en underretning for småting, som de ikke ville lave en underretning omkring ved danske børn.

Hvis jeg bliver valgt ind, vil jeg fokusere på skoleområdet, institutionsområdet og integration, som alle trænger til et alvorligt løft efter flere års udsultning.
Jeg ved godt, at der ikke er millioner at gøre med, men i det mindste må lærere og forældre i så fald være med til at bestemme, hvordan de midlerne så skal prioriteres.Omann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009