Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


25. februar 2015   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Beboerlisten og Velfærdslisten: Statsforvaltningen bør annullere skolelukninger

Byrådsflertallets ulovlige fremfærd i sagen om skolelukningerne bør føre til, at beslutningen om ny skolestruktur sættes ud af kraft, lyder det Beboerlisten og Velfærdslisten, der nu beder Statsforvaltningen om at tage stilling til spørgsmålet

Statsforvaltningen skal inden for nærmeste fremtid tage stilling til, om ulovlighederne i forbindelse med skolelukningerne skal føre til, at den nye skolestruktur alligevel ikke bliver til noget.

Det spørgsmål har Beboerlisten og Velfærdslisten har nemlig bedt Statsforvaltningen om at forholde sig til.

Statsforvaltningen fører tilsyn med de danske kommuner og kan sætte kommunalbestyrelser og byråds beslutninger ud af kraft, hvis beslutningen er ulovlig eller truffet på et ulovligt grundlag.

Bjarne Overmark, byrådsmedlem for Beboerlisten samt Børn og Unge udvalgsformand udtaler:

- Vi mener at hele den her sag er en stor ommer!

- Derfor vil vi have Statsforvaltningen til den efter i sømmene for urent trav. Det skylder vi alle de involverede. Og der er jo ikke tale om et enkelt lovbrud, men om en lægere periode med hemmeligholdelse og ulovligheder. Derfor mener vi sagen bør gå om.

Som begrundelse for anmodningen har byrådsmedlem og socialudvalgsformand Kasper Fuhr Christensen (Velfærdslisten) udarbejdet et juridisk notat på 67 sider.
 
Han udtaler:
 
- Kan et byrådsflertal bare blæse på offentlighedens og det politiske mindretals rettigheder efter forgodtbefindende? Eller får det rent faktisk konsekvenser for flertallet, når det misbruger sin magt og sætter loven og demokratiet ud af kraft? Det er det spørgsmål, vi nu beder Statsforvaltningen om at tage stilling til.
 
Og Kasper Fuhr Christensen fortsætter:
 
-Den afgørelse, vi nu beder Statsforvaltningen om at træffe, kommer til at afklare det principielle spørgsmål om, hvilken retsstilling mindretalsrettighederne har i det kommunale folkestyre. Har det konsekvenser, når reglerne tilsidesættes, eller er der blot tale om løse hensigtserklæringer, der ikke er mere værd end det papir, de er skrevet på?
 


Hent det juridiske notat her:
 
Hent henvendelsen til Statsforvaltningen her:
 
                                                                                                            

Yderligere info:
 
Bjarne Overmark (Beboerlisten), 22213755,

bjarne.overmark@randers.dk
 
Kasper Fuhr Christensen (Velfærdslisten), 30342692,

kfc@randers.dkOmann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009