Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


30. oktober 2013   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Hemmelighedskræmmeriet fortsætter

Ubehagelige punkter på udvalgs-dagsordnen er blevet fjernet - og udskudt til efter valget

Skjulte dagsordener i Randers kommune, virker mere som reglen end undtagelsen i disse dage.

Kun to dage efter Beboerlisten ved et ”uheld” kom til at lække hemmelige planer om at bortsælge Slotspladsen, er den gal igen.

En tidligere, af formanden godkendt dagsorden, var pludselig skrumpet ind, til gårdsdagens møde i Børn og Unge Udvalget.

-    Jeg har aldrig oplevet noget ligende i mine otte års som formand for udvalget, udtaler en arrig Bjarne Overmark, og fortsætter: 
-    Forvaltningen har fjernet vigtige punkter, som nu først skal på dagsordenen EFTER kommunevalget. Det er efter min mening en uhørt og ulovlig handling. 

De forsvundne punkter omhandler konsekvenserne af den nye folkeskolereform.

Blandt andet at lærerne i Randers, fremover have flere undervisningstimer på bekostning af forberedelsestiden.

Ligeledes kommer pædagoger nu til at stå for en del af undervisningen alene, og ikke som tidligere i samarbejde med en lærer.

At netop de punkter er forsvundet, fra en allerede godkendt dagsorden, er ifølge Bjarne Overmark ikke tilfældig:

-    Det her har da et klart politisk formål. På den her måde er der nogen der kan gå i politisk flyverskjul,  til efter valget den 19. november. Jeg er overbevist om at det her skulle holdes hemmeligt for byens folkeskolelærere. Forvaltningen kunne da heller ikke give nogen som helst forklaring på hvorfor der var forsvundet punkter fra vores oprindelige dagsorden.

Skoleforvaltningen i Randers Kommune havde lavet et forslag til, hvordan den nye skolereform kan udmøntes i Randers kommune. Det var det forslag som skulle have været behandlet på børn og skoleudvalgets møde tirsdag.
 
Et af hovedpunkterne i forslaget er, at lærerne i gennemsnit hvert år skal undervise hvad der svarer til 42,8 timer mere. Den samlede gennemsnitlige undervisningstid kommer derefter op på 740 timer årligt.
 
 Omann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009