Frygt for ledelsen herskede i sagen fra Stjernehuset

Tillidsmand, Anette Andersen, oplevede et helt usædvanligt pres fra ledelsen, fordi hun ikke makkede ret i Stjernehus-sagen.

Pædagogmedhjælper, Anette Andersen, er tillidsmand på Stjernehuset, og da hendes mangeårige kollega blev anklaget for krænkelser, var hun i chok ligesom sine kolleger.
De havde arbejdet sammen med den sigtede pædagogmedhjælper og hans kone i en årrække og havde brug for at forstå, hvad der foregik, og han ville gerne forklare, hvad han var anklaget for.

Ville høre hvad kollega var anklaget for

”Jeg har skrevet rundt til kollegerne i en messenger-tråd, at Rene har noget på hjerte, og at han gerne vil se sine kolleger i øjnene og snakke. Og så har jeg tilbudt, at de kan komme hjem til mig,” fortæller Anette Andersen.
Men ledelsen ønskede total tavshed om sagen.
Ledelsen var blevet underrettet om messenger-tråden af en anden medarbejder, og børnechefen indkaldte Anette Andersen til et møde med ønske om, at hun skulle aflyse det aftalte arrangement.

Hun bliver ved og ved, og jeg tror jeg bliver siddende i en time og et kvarter. Og da jeg endelig giver op og siger, at jeg nok skal gøre, som hun siger, så vender hun på en tallerken


”Hun bliver ved og ved, og jeg tror jeg bliver siddende i en time og et kvarter. Og da jeg endelig giver op og siger, at jeg nok skal gøre, som hun siger, så vender hun på en tallerken og siger, at det var da godt,” siger Anette Andersen.


Følte sig overvåget

I de ni måneder sagen varede, følte Anette Andersen sig overvåget.
Alt, der blev sagt på medarbejdermøderne, kom videre til ledelsen på få timer, og hun havde adskillige samtaler med ledelsen, som hun i dag fortryder, at hun ikke har optaget.
Da sigtelsen endelig frafalder, og pædagogmedhjælperen stadig ikke må komme tilbage på Stjernehuset, tager DR-programmet, 21 Søndag, sagen op.
Anette skriver et opslag på Facebook om sagen, hvor hun beder folk tænde for 21 Søndag, hvis de vil se, hvordan en medarbejder bliver slagtet af kommunen.
Opslaget resulterede i, at hun blev kaldt til tjenstlig samtale, og denne gang medbragte hun både optager og advokat.
”Jeg begyndte at optage alt, hvad der blev sagt. Der var ingen, der tog notater af min tjenstlige samtale, og selvom jeg selv havde optaget den, så måtte jeg rykke for referatet i et godt stykke tid,” siger Anette Andersen.
Der gik to måneder, før Anette fik referatet udleveret.
”Det var ordret i samme rækkefølge, så det er helt sikkert også blevet optaget, for der var ingen, der tog notater,” siger Anette Andersen.

Anette Andersen stiller op til byrådet for Beboerlisten, fordi sagen har vist hende, hvor vigtigt det er at have politisk indflydelse. Den anklagede pædagogmedhjælper er i dag renset for mistanke og tilbage på sit job på Stjernehuset.

Sagsindsigt afslørede fortielser

Anette bad også om aktindsigt i sin egen personalemappe og eventuelle korrespondancer om hende i sagen, men hun fik beskeden, at der ikke var yderligere omtale af hendes person.
Da Bjarne Overmark senere fik fuld sagsindsigt, viste det sig, at Anette er omtalt i flere mails.
Blandet andet var der en mail mellem dagtilbudslederen og børnechefen, hvor de meget tidligt i forløbet nævner, at Anette ”bare skal have lov at dumme sig så meget, så vi til sidst kan sige farvel”.

Anette ”skal bare have lov at dumme sig så meget, så vi til sidst kan sige farvel”.


Nu stiller hun op til byrådet for Beboerlisten, fordi hun gerne vil støtte listens arbejde med at holde forvaltningen og dens ledelse til ansvar.
”Sagen på min arbejdsplads har vist mig, hvor vigtigt det er at have politisk indflydelse – uden dén indflydelse er jeg sikker på, at min arbejdsplads ikke eksisterede den dag i dag,” siger Anette Andersen.

SENESTE ARTIKLER

DOWNLOAD BEBOERLISTENS
VALGAVIS 2021