Nedlæggelsen af bus 918x

Fra d.8 august kører der ikke længere en hurtig bus mellem Randers og Aarhus. Fremover vil det tage over en time at komme fra den ene by til den anden. Allerede her knækker filmen for mange. Turen tager ca. 37 min i bil og nu skal man altså bruge det dobbelte i bussen.

Af Rasmus Bøgh Vinther – Byrådskandidat for Beboerlisten

Da det blev meldt ud gik Beboerlisten straks i gang med at organisere og samle støtte imod nedlæggelsen, som det tidligere er set da der blev nedlagt skoler. Siden det blev kendt at ruten ville lukke, har vi indsamlet over 1.000 underskrifter og organiseret over 300 medlemmer i en gruppe der er dybt berørt og engageret i kampen for at bevare bus 918x. Personligt kender jeg flere der begræder nedlæggelsen og som overvejer at flytte til Aarhus eller som allerede er flyttet.

Vi er lykkedes med at få vores budskaber i den lokale presse, som har dyb sympati for den problematik pendlere i Randers står overfor. Nedlæggelsen af 918X betyder at flere er tvunget til at flytte til Aarhus for at få sit ungdomsliv eller arbejdsliv til at hænge sammen. Man kan ikke bruge al sin tid i en bus, og det er desværre tilfældet nu efter nedlæggelsen.
Som sagt tvinges folk til at flytte til Aarhus, og man har de facto gjort det sværere at tage en videregående uddannelse i Randers Kommune, og det kan vi ikke være bekendt. Vi risikerer at svigte en hel ungdomsgeneration, der i forvejen er blevet udsat for den ene nye skolereform efter den anden. Mange bruger allerede lang tid på at komme fra sit hjem til busterminalen, for så at skulle bruge endnu længere tid i bussen til Aarhus. Det er hverken høj service eller Co2 venligt. Det betyder unægteligt at flere investerer i biltransport eller flytter.

D. 23 juni var jeg afsted til Regionsrådsmødet, hele talen er at finde på Beboerlistens facebookside, men jeg vil her i artiklen fremhæve følgende

“Beslutningen vidner desværre om hvor lidt forståelse i som regionsrådsmedlemmer har for os som pendlere. For os der bor I Randers og Aarhus men som studerer eller arbejder i den anden by. Det er os i rammer, og i rammer os hårdt.
Men sådan er det åbenbart i regionen. Man træffer en beslutning også vil man ikke tale om den. Udover Regionsrådsformanden der fører dialog gennem Randers Amtsavis.
Jeg er skuffet over at ikke én eneste af jer har henvendt jer til os efter vores protester begyndte at vælte ind. Ikke en eneste.
Det vidner om demokratisk underskud i Region Midt. Man har modtaget 1 høringssvar det tænkte man ikke nærmere over. Man lægger sine møder kl. 13 på en hverdag hvor hr. og fru Danmark ikke har en jordisk CHANCE for at følge med eller dukke op for at stille spørgsmål som jeg har gjort i dag. Det er meget embedsmandsvenligt.
Næsten 1.000 mennesker er uenige med jer og jeg håber at i tager jer sammen og tager det her alvorligt. For det er alvorligt. Det er vores hverdag der er truet med den nedlæggelse her”.

Hele processen med at nedlægge 918X er også mærkværdig, og vil formentlig blive gransket af mange fremover. Der skal dog ikke herske nogen tvivl at Regionsrådet har truffet en beslutning som de vil komme til at fortryde.
Nedlæggelsen vil få meget vidtgående konsekvenser, og vi kan allerede i dag se hvor mange protester og klager der hagler ind vedr. den nye 118 som er meget langsommere.
Det kan ikke passe at vi ikke kan have en direkte forbindelse mellem de to største byer i Region Midtjylland. Denne beslutning skal laves om med det samme, og der kan der ikke være to meninger om.

Som sagt i talen, så skal vi huske på at politikerne er valgt af OS til at varetage VORES interesser, og det skal man huske på når man går til stemmeboksen. Derfor bør man spørge sig selv inden man stemmer “Stemmer jeg på en kandidat der kæmper for mig og som repræsenterer mig”.
Stemmer du på Beboerlisten, lover jeg, at det er tilfældet.
Bliv aktiv/ følg med på: www.facebook.com/groups/bevarbus918x

SENESTE ARTIKLER

DOWNLOAD BEBOERLISTENS
VALGAVIS 2021