Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


10. november 2017   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Vores biodiversitet er blandt de laveste i landet

Kim Kristensen
Når både bierne og sommerfuglene forsvinder, så får det folk til at stoppe op og tænke ´det her er sgu ikke godt´

af Kim Kristensen

Vi kan alle sammen godt se, at vi bliver nødt til at passe på naturen.

Når både bierne og sommerfuglene forsvinder, så får det folk til at stoppe op og tænke 'det her er sgu ikke godt'.

Specielt tilbagegangen af bierne, som er temmelig vigtige i bestøvningsprocessen, tror jeg har skræmt mange.

Før i tiden skulle man altid vaske forruden ren for udsplattede insekter, hvis man havde været ude og køre en aftentur i det danske sommeraften.

Men det skal man ikke mere, for insekterne er væk.

 

Randers skraber bunden

Vi i Beboerlisten har snakket med med Rune Engelbreth om hans vision, og vi synes, at det er et meget spændende forslag, som han lægger frem.

Randers Kommune er blandt de kommuner i landet med den mindste biodiversitet og andel af vild natur, overhovedet.

Langt det meste af vores natur er opdyrke, og selv de skove, vi har, er ikke rigtige skove, men derimod juletræsmarker.

Derfor har vi simpelthen behov for at få noget mere vild natur.

 

Netværk med politisk tyngde

Vi er en gruppe, som har dannet Netværk for et mere Bæredygtigt Randers, hvor en af vores målsætninger er at få oprettet mere vild natur i Randers Kommune.

I gruppen har vi repræsentanter fra Beboerlisten, Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Alternativet og Velfærdslisten. Tilsammen repræsenterer vi partier, som har gode muligheder for at udgøre byrådets flertal efter valget - så der er en reel chance for, at vi i kommunen kan komme til at arbejde på projektet.

 

Rune Engelbreths bog 'Vildere Vidder i Dansk Natur' giver gode eksempler på noget af det, vi mangler.

Vi har masser af flotte steder i Randers Kommune, men mange af dem er i drift til tømmer eller lignende, og vi mangler steder, hvor naturen kan få lov at udfolde sig på sine egne præmisser.

Kommunen kan ikke bestemme det selv, fordi det er statsskov, men fordelen er samtidig, at vi derfor ikke skal ud og ekspropriere en masse jord. Og det er heller ikke særlig meget af jorden, som i dag bliver drevet som skovdrift, så meget af området er muligt at komme til allerede nu.

 

Oplagt at samarbejde

Det siddende flertal gør ikke meget på området. Netop derfor lavede vi netværket, så vi kan starte nogle initiativer, som kan få projektet i gang.

Vi mener, at det er helt oplagt at inddrage Randers Regnskov i arbejdet med at lave vilde naturområder, og Beboerlisten afholdte i forsommeren et arrangement i samarbejde med Dansk Naturfredningsforening og Rune Engelbreth, som også peger på, at der er støtte at hente ved de private fonde.

Vi tror på, at en god kontakt til nogle af de private interessenter, kan hjælpe med at realisere projektet.

 

Natur med nye muligheder

Der er en stigende interesse for at lade naturen passe sig selv. For nylig var jeg til møde i Langå omkring Tange Sø og Tangeværkets dæmning, hvor en gruppe er gået sammen om at få fjernet den opstemning, der er ved Tangeværket, og få reetableret Gudenåens naturlige løb.

Da man ville genetablere lejet i Skjern Å var der jo også stor skepsis, men i dag er selv landmændene jo begejstrede for det, der er kommet ud af det.

Det skaber helt nye naturområder med helt nye muligheder.

 Omann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009