Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


17. november 2017   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Handicappet uden ben og fingre på ressourceforløb

Hundrevis fastholdes i hovedløst ressourceforløb pga. statstilskud

I Randers er omkring 400 borgere er på “ressourceforløb” – det er syge mennesker, som Jobcenteret skal ”afklare” om de kan komme i arbejde, flexjob, førtidspension mv. , men mange af dem har været der i årevis.
- Der har været mange, mange hundrede mennesker på ressouceforløb og de har været der i årevis, fortæller Bjarne Overmark, byrådsmedlem for Beboerlisten.
- Kun tre af dem er kommet i ordinært job, nogle få har fået førtidspension, nogle få har fået flexjob, nogle få er kommet i uddannelse. Men langt de fleste er ikke kommet nogen vegne. Det er en parkeringsplads, som ikke tjener noget seriøst formål andet end at holde folk på ressourceforløbsydelse.

En af dem, der er sendt i “ressourceforløb”, er en 59-årig borger, der sidder i rullestol. Han mangler begge ben, mangler alle fingre på nær to “stumper”. Han er samtidig analfabet og har hjerteproblemer.
- For mig er det fyldstændig åbentliyst at vedkommende er så handicappet, at han aldrig kommer i arbejde. Det kræver bare en masse sagsbehandlingsressourcer at holde ham i hamsterhjulet, der intet fører til.

Baggrunden for den hovedløse praksis skal findes i, at kommunerne får tilbagebetaling fra staten, når de tildeler et ressourceforløb. Men hvis kommunen i stedet tildeler en førtidspension, så skal kommunen selv stå for alle udgifter de første fem år.

 

Se en videokommentar fra Bjarne Overmark om sagen: 
https://www.youtube.com/watch?v=HoinIClzdRc

 Omann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009