Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


1. september 2017   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Michael Rützou, 47 år

Michael Rützou
Jeg har seks børn, og har haft børn i vuggestue, dagpleje, børnehave og folkeskole igennem rigtig mange år. Derfor har jeg været specielt aktiv indenfor børne- og ungeområdet, hvor det er virkelig skræmmende at se, hvor mange færre hænder, der er til at have med børn at gøre.

Datatekniker, medlem af Folkebevægelsen mod EU og Kommunistisk Parti


Beboerlisten har været en rød tråd gennem mit politiske liv igennem de seneste 12-16 år, hvor jeg har siddet i baggrundsgruppen og planlagt mange af vores kampagner.

Under kampen mod den nye skolestruktur og skolelukningerne var jeg blandt de ledende kræfter i bevægelsen ”Nej til skolelukninger” og brugte rigtigt meget tid på at dokumentere byrådsflertallets mørkelagte proces, lave demonstrationer og materiale.

Jeg genopstiller for listen, fordi de er de eneste, som konsekvent står på de almindelige menneskers rettigheder, og forsvarer dem mod de nedskæringer, som har været en del af hverdagen i mange år efterhånden.

Beboerlisten er borgernes vagthund i kommunen, som tager et opgør med de uldne aftaler, indspistheden og omgåelse af reglerne.

Jeg har seks børn, og har haft børn i vuggestue, dagpleje, børnehave og folkeskole igennem rigtig mange år. Derfor har jeg været specielt aktiv indenfor børne- og ungeområdet, hvor det er virkelig skræmmende at se, hvor mange færre hænder, der er til at have med børn at gøre.
Den udvikling er det kun Beboerlisten – og i de senere år også Velfærdslisten – som er gået imod.

De store nedskæringer kommer på sigt også til at have store økonomiske omkostninger for kommunen. For hver krone vi bruger mindre på vores børn og unge kommer vi til at betale mindst det dobbelte i sidste ende for de mange, som vi har tabt på gulvet.

Det samme gælder de socialt udsatte, folk på overførselsindkomster – hver gang vi sparer på dem, så får vi en regning senere. Den bliver bare betalt ud af en anden kasse, men regningen for vores samfund som helhed, den kommer.
Besparelser på nogle få hundrede tusinde ender med at koste os millioner. Og der skal bare én tvangsfjernelse mere, for at alle besparelserne er væk, og vi efterlades med den langsigtede regning som samfund.
Den slags sager, hvor kommunen skyder sig selv i foden, fordi de tænker kortsigtet, synes jeg, der er rigtigt mange af i byrådspolitik.


Hvad angår uddannelse, så har vi i Randers længe haft en idé om, at vi skulle have folk fra Aarhus Universitet til at bo i Randers,. Det ville være nærliggende at tilbyde dem billigere og bedre transport.

Og hvorfor ikke lave nogle miljøer, som også tiltrækker dem og giver dem kontakt til erhvervslivet? Fabrikken Makerspace Randers” virker som et rigtigt godt initiativ i den retning og bør understøttes.Omann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009