Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


1. september 2017   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Bjarne Overmark, 64 år

Bjarne Overmark
Folkeskolen er der, hvor kommunen rammer allerflest borgere – derfor var det en katastrofe, at byrådsflertallet bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet kom igennem med deres destruktive angreb på skolestrukturen i Randers Kommune, som har startet en flugt fra kommunens folkeskole.

Advokat, medlem af Randers Byråd for Beboerlisten. Næstformand og sagsbehandler i Randers Lejerforening, formand for Rådgivning for Udlændinge i Randers og stiftende medlem af foreningen Livtagerne.

Kommunalvalget 2017 bliver mit syvende valg for Beboerlisten.
Jeg har været engageret i kommunal politik i Randers igennem de sidste 24 år, og den hukommelse er ofte meget værd. Som jeg altid siger; vi bærer ikke nag, vi glemmer bare aldrig.

Både som advokat og medlem af byrådet har jeg varetaget konkrete og principielle sager på borgernes vegne. Borgere, høj som lav, har igennem årene henvendt sig i foreningslokalerne og fået den hjælp, som de ikke kunne få andre steder.

I Beboerlisten vil vi fortsat være talerør for byens borgere i byrådssalen, hvor vi sætter sagerne på spidsen og skaber dagsorden.

Den seneste periode i byrådet har jeg især beskæftiget mig med vores børn- og skoleområdet, hvor jeg i 10 år været formand for børn- og skoleudvalget i Randers Kommune, indtil jeg blev fjernet som formand af aftalebryderne fra Venstre og Dansk Folkeparti.
Det skete samtidig med at Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten blev fjernet som socialudvalgsformand, og Daniel Madié fra Konservative blev fjernet som formand for erhvervsudvalget.
Vi blev fjernet fra vores formandsposter, efter vi sidste år fik medhold i af Social- og Indenrigsministeriet i, at ændringerne af skolestrukturen skete som en ulovlig lukket proces, hvor man nægtede os adgang til sagens oplysninger.
Men en konstitueringsaftale gælder for hele byrådsperioden. Derfor har vi tre anlagt en sag mod Randers Kommune, for det, vi mener, var en ulovlig omkonstituering i sommeren 2015.
Dommen kan ikke få vores formandsposter tilbage, men vi kan få trukket i streg i sandet for, hvordan man driver et embedsværk og gennemfører sin politik her i kommunen.

Folkeskolen er der, hvor kommunen rammer allerflest borgere – derfor var det en katastrofe, at byrådsflertallet bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet kom igennem med deres destruktive angreb på skolestrukturen i Randers Kommune, som har startet en flugt fra kommunens folkeskole.
Vi gør stadigvæk modstand mod det destruktive angreb som byrådsflertallet har udført på folkeskolen.

Der ER råd til velfærden – men den skal prioriteres!


www.facebook.com/bjarne.overmark.beboerlistenOmann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009