Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


1. september 2017   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Preben Kofod, 68 år

Preben Kofod
Der er et begreb som hedder Naturkapital, hvor 100 point er udtryk for en god natur. Her scorer Randers 17 point og placerer sig dermed blandt de absolut dårligste kommuner i landet. På en lister over de mest giftsprøjtede kommuner i Danmark indtager Randers en niendeplads. Det skal der laves om på.

Folkepensionist, tidligere maskinarbejder og pedel

Jeg opstiller for anden gang for Beboerlisten, siden jeg og mit parti Miljølisten tilsluttede os i 2013 og gik i samme valgforbund.
Jeg genopstiller op for Beboerlisten, fordi det er det nærmeste vi kommer på en miljøvenlig liste i Randers.
Samtidig tager Beboerlisten et stort socialt ansvar for samfundets svagest, som vi i Miljølisten kun kunne støtte op omkring.

I valgkampen viderefører jeg vores mærkesag fra Miljølisten om at få sat en stopper for landbrugets hærgen.
Landmændene bliver eftergivet for deres synder og der bliver ikke sanktioneret, og det har fuldstændig ødelagt naturen i Randers Kommune, særligt den nordlige del af kommunen.

Der er et begreb som hedder Naturkapital, hvor 100 point er udtryk for en god natur. Her scorer Randers 17 point og placerer sig dermed blandt de absolut dårligste kommuner i landet. På en lister over de mest giftsprøjtede kommuner i Danmark indtager Randers en niendeplads.
Det skal der laves om på.

Jeg vil foreslå et kommunalt miljøpoliti, som tager fat i de ulovligheder, som landmændene laver.
Eksempelvis, så må landmændene kun sprøjte, når der er en vindstyrke på fire meter i sekundet eller under, men jeg har set dem sprøjter mens der har været 14 meter i sekundet. Også omkring områder, som ellers er fredet natur.

I stedet arbejder Randers Kommune på et projekt, der hedder ’Byen til Vandet’, hvor man hellere vil ofre milliarder på at sikre byen mod oversvømmelser og redde de få hektarer til landmændende.
Det jord, der er helt ned i Randers Fjord, består af marker, hvor man bygger diger, så markerne ikke bliver oversvømmet. Men vandet bliver presset ind i Randers Fjord og hele vejen op til Randers by, som bliver oversvømmet.
Så har man jo fået vandet til byen frem for Byen til Vandet, som det hedder sig i kommunens nye kampagne.

Men i stedet for at bruge milliarder på at dæmme op for vandet inde i Randers by, så var det da bedre, at man slog hul i digerne ud ved markerne, før det kommer ind til byen.
Landmændene vil stadig være i stand til at bruge jorden, selvom dele vil bliver oversvømmet og skal kompenseres, men det er småting ved siden af det vanvidsbeløb, man i givet fald skal bruge på at sikre byen mod oversvømmelse.Omann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009