Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


21. november 2014   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Så skete det!

Af: Michael Povlsen - Byrådskandidat for Beboerlisten

Forliget om en ny skolestruktur blev en realitet torsdag d.20.11.14. De uansvarlige partier Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti fremlagde et forlig om ny skolestruktur for Randers Kommunale Skolevæsen.

Et skolevæsen, som de to duellerende borgmesterkandidater fra Venstre Claus Oman Jensen og Socialdemokraterne Henning Jensen Nyhuus, ikke engang selv vil have deres børn i. 

Jeg synes det er pinligt. Når skolevæsenet i de Borgerliges optik nu kommer til at fremstå som et fyrtårn i den danske folkeskole. Vorherre bevare os, strukturen bygger på flotte hurraord, som ikke har nogen forskningsmæssig evidens.

Fundamentet for god undervisning er et klassemiljø, der bygger på tryghed og nærhed. Det er den gode relation mellem lærer og elev, der er den vigtigste faktor for god læring. Det er ikke det, der lægges op til med det vedtagne forslag.

Beboerlisten har fremlagt et forslag om at omstrukturere byens folkeskoler til børnebyer. Et tiltag, der vil skabe sammenhæng mellem institutionerne vuggestue, dagpleje, børnehave, skole, SFO og klub. Det fremmer trygge børnemiljøer, hvor nærheden mellem familierne og de professionelle kan styrkes og dyrkes.

Pasningsgaranti i skoledistriktet vil få de fleste familier til at vælge det kommunale tilbud.

Tilblivelsen af den vedtagne struktur tenderer "Kejserens nye klæ'r".

Det vækker harme hos de berørte børns foræld 
re, når borgmesteren Claus O Jensen roser deltagerne i den demokratiske proces som høringsperioden og skolekvalitetsdebatten var. De bliver brugt som et skalkeskjul for en struktur, der allerede var i støbeskeen under eks.borgmester Henning Jensen Nyhuus. 

At bilagsfarcen under forhandlingerne kunne foregå med en Venstreborgmester for enden af forhandlingsbordet undrer ikke mig.

Det parti har landspolitisk budt den danske befolkning lidt af hvert (løgne om masseudryddelsesvåben samt bilagsfusk for at forsøde livet for partiets formand, overbetaling af privat sygehuse og så videre!). Det skuespil, som forhandlingsløbet udviklede sig til, er en af de største farcer Kommunalpolitikken i Randers har oplevet. 

Hemmelighedskræmmeriet, som borgerne blev vidne til i løbet af sommeren, tjente kun et formål; at skjule indholdet både for de ramte familier og den politiske opposition. Et demokratiske svineri, som jeg kun kan have hån tilovers for. 

Jeg beundrer det engagement, som forældrene på de lukningstruede skoler har vist. Jeg håber, de husker hvilke politikere der var "banditterne" bag den massakre som forliget er på folkeskolen i Randers.Omann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009