Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


10. oktober 2014   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Fra vagthund til magthund

Er det særligt demokratisk når SF nægter at mødes med de borgere som skal bære konsekvensen af byrådsflertallets skoleforringelsesplaner?

Fmd for SF Randers, Søren Jensen Lund, mener det er udemokratisk hvis bekymrede forældre børn opsøger de byrådsmedlemmer, som har stillet forslag om bl.a. 5 skolelukninger og underbygnings- og overbygningskoler i Randers Kommune.
 
En interessant betragtning fra formanden for SF-Randers, hvis lokale byrådsmedlem konsekvent – fuldstændig på linje med de 24 byrådsmedlemmerne fra V, S og O – nægter at møde frem til møder arrangeret af borgerne med henblik almindelig paneldebat mellem tilhængere og modstandere af skoleforringelsesplanen.
 
Synes Søren Jensen Lund, at det er særligt demokratisk når SF - efter skiftet fra vagthund til magthund - nægter at mødes med de borgere, som skal bære konsekvensen af byrådsflertallets skoleforringelsesplaner? Det er jo SFs lokale magthund der nu tramper på den lokale folkeskole og nægter at gå i almindelig demokratisk debat med modstanderne af projektet.
 
Og har historieløsheden i det lokale SF nået et stadie, hvor tidligere SF formand Gert Petersen nu skal erklæres for antidemokrat, fordi han som fmd. for SF og folketingsmedlem forsvarede retten til fysiske blokader i faglige og politiske konflikter?
 
Personligt har jeg haft den fornøjelse i mit liv – skulder ved skulder - sammen med mange medlemmer af SF at deltage i fysiske blokader mod fupmoderniseringer af udlejningsejendomme med henblik på udstykning i ejerlejligheder med tilhørende demonstrationer og happenings bl.a. på kontoret hos den daværende fmd. for teknisk udvalg for snart 40 år siden ved ejendommen Borggården på Mariagervej 75-79, Randers.
 
Tilsvarende har jeg stået skulder ved skulder med medlemmer af SF ved fysiske blokader i forbindelse med havnearbejdernes strejker og blokader mod forringelsen af reglerne om supplerende dagpenge under Schlüterregeringen i 1982/83, blokaderne mod La Cabana i Herning 1983 for en overenskomst, og i de af SID understøttede nationale strejker i 1985, og under Ribus-konflikten for kollektiv overenskomst i 1994 – for nu blot at nævne nogle.
 
Nævnes kan også de mange SF’ere og SF vælgere, som i Aarhus i 2006 var med i forældreblokader af 46 dagsinstitutioner i mod det daværende byrådsflertals planer om store nedskæringer.
 
Er det kommet så vidt hos SF Randers, at de SF’ere som har gjort deres faglige og politiske pligt - når situationen krævede det sammen med mange socialdemokrater og andre politisk aktive - nu skal afskrives som antidemokrater, blot fordi SF-Randers nu tramper sammen med flertallet i Randers Byråd, med et skoleforringelsesforslag, som borgerne er imod?Omann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009