Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


13. august 2014   der er vedhæftede filer til artiklen   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Få overblik over de planlagte skolelukninger

Fra kampen mod lukning af folkeskoler i Randers 2003. Den gang vandt befolkningen over politikernes spareplaner - det kan vi gøre igen.
TAGS: skolelukninger
Kim Kristensen, byrådsmedlem for beboerlisten ridser byrådets nedskæringsplaner op

En hurtig opsummering af hovedtrækkene i skoleafviklingsplanen:

- 4 byskoler og 1 oplandsskole lukkes: Hadsundvej, Nyvang, Rytterskolen, Vorup og Gjerlev-Enslev

- Tirsdalens skole bliver ”ren” overbygningsskole og skal kun have 7. - 9. klasse

- 4 byskoler fortsætter med 0. - 9. klasse: Vestervang, Hornbæk, Rismølle og Nørrevang

- 4 oplandsskoler fortsætter med 0. - 9. klasser: Grønhøj, Blicherskolen, Assentoft og Langå

Alle andre skoler bliver ”fødeskoler” med 0. - 6. klassetrin.
 
På denne måde bliver det muligt at slå klasser sammen. Vi går fra 436 klasser til 399 klasser. Så stiger klassekvotienten, og der kan spares nogle lærerstillinger. Målet er at skabe et overskud, der kan bruges til at betale for de fysiske tilpasninger, der har været forsømt de sidste mange år. Den gennemsnitlige klassekvotient skal stige fra 21,3 til 23. Nogle steder bliver den naturligvis en del højere.
 
Overskuddet er beregnet til 36 mio. kr., hvoraf de 30 mio. kommer fra nedbringelsen af antallet af lærere og pædagoger. Af de 30 mio. bliver de 19 mio. tilbageført til personalet i form af dobbeltlærerordning, støttelærer o.s.v. Tilbage står, at der skal spares ca. 11 mio. kr. på personalet. Dermed nedlægges 25 - 30 stillinger.
 
Vi er lige begyndt at inkludere de meget støttekrævende børn fra specialtilbuddene i de almindelige klasser. Det burde udløse ekstra voksentilstedeværelse i klasserne. I stedet vælger man at skære ned på personalet. Man flytter penge fra lærere til inventar. Det her er ødelæggende for folkeskolen.

 

Af: Kim KristensenVedhæftede filer
Omann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009