Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


11. august 2014   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Skaber Kridtbanden unødig furore med deres aktioner?

Rammer de lokaler lømler fra ´Kridtbanden´ ved siden af med deres kritik? Det mener Helle Nielsen fra Beboerlisten ikke.

Henrik Manero Hald - fællestillidsmand for Socialrådgiverne i Randers skriver d. 11-8-2014 i RANDERSiDAG, at Kridtbanden skal rette deres vrede og frustrationer det rigtige sted hen. Det er ikke de offentligt ansatte, der bærer ansvaret for presset på vores velfærdsstat.
 
Han skriver også, at de ansatte på Jobcentret er forpligtede til loyalt at følge den lovgivning, der er vedtaget i Danmark, samt den kommunale fortolkning af loven. Med mindre denne altså er ulovlig.
 
Men vi er så flere, som har oplevet, at den kommunale fortolkning af loven er ulovlig. Jeg vil bl.a. henvise til en evaluering af løntilskud i Randers Kommune, der viser, at 45 procent af de løntilskudsansatte mere eller mindre indgår i normeringen i institutionerne. Hvilket er meget ulovligt.
 
Jeg har selv oplevet, at blive sendt ud i en ulønnet praktik, hvor lederen ved ansættelsen kiggede glad på mig og sagde, at det var godt jeg kom, for de havde lige skåret en halv pædagogstilling væk.

Jeg påpeger det overfor min jobkonsulent, hvorefter han bare konstaterer, at det må de sandelig ikke. Altså lade mig overtage en opsagt fastansats stilling. Og så sidder man tilbage med en fornemmelse af, at så bliver der nok ikke foretaget mere i den sag.
 
Jeg bliver så træt af at høre på, at nu skal aktivisterne altså stoppe. Vi skal hellere rette pistolerne mod politikerne.
 
Men det har vi jo gjort! Vi har stillet spørgsmål i byrådssalen. Vi har skrevet utallige debatindlæg. Vi har været til møder med fagbevægelsen og politikerne her i Randers Kommune.
 
Udover at agere på det kommunale plan har vi i Enhedslisten Randers og Landsforeningen Lediges Vilkår på landsplan også skrevet debatindlæg og sågar været inde og tale med beskæftigelsesministeren.
 
Men intet hjælper tilsyneladende - så derfor tages andre midler i brug. Og er det ikke ganske uskyldigt at skrive med lidt farvet kridt strategisk rigtige steder rundt omkring i byen. Og altså også oppe på Jobcentret.

De stakkels ansatte føler sig forulempet. Men hvad så med alle de borgere der er kommet i klemme i systemet. Har mistet sygedagpenge, er ramt af gensidig forsørgerpligt, har mistet job m.m. Hvordan tror man lige, at vi har det?
 
Vi er også blevet forulempet. Samtidig har vi mistet noget meget basalt: Nemlig penge og selvrespekt.  

 

Af Helle Nielsen, Randers - Byrådskandidat for Beboerlisten og medlem af bestyrelsen i Enhedslisten Randers og formand for Landsforeningen Lediges Vilkår.

 

Læs Henrik Halds opfordring til Kridtbanden her.

Læs mere om Kridtbanden her.

 Omann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009