Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


29. maj 2014   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Nytteløse nyttejobs

LÆSERBREV Af Helle Nielsen, Randers - Byrådskandidat for Beboerlisten, folketingskandidat og medlem af bestyrelsen i Enhedslisten Randers.

I 1848 blev slaveri i Danmark definitivt afskaffet ved lov. Jeg forstår så ikke, hvorfor man har genindført det igen. Man skulle dog tro, at vi var blevet klogere her i vores civiliserede tidsalder.
 
Men slaveri i dagens Danmark er åbenbart ikke forbudt, hvis man forklæder det som en støttet ordning, nyttejob, ulønnede praktikker eller løntilskud.
 
Så tjener det et formål, siger regeringen. Nemlig at hjælpe de ledige tilbage på arbejdsmarkedet igen. Ud til de arbejdspladser som ikke eksisterer, fordi de er sparet væk, og derfor nu bliver besat af folk i nyttejob. For arbejdet skal jo gøres, og de ledige skal holdes til ilden, ellers sygner de hen.
 
Så på den måde slår man to fluer med et smæk.
 
Københavns Kommune har siden den nye kontanthjælpsreform trådte i kraft ved årsskiftet sendt ledige ud i nyttejob, og antallet er nået op på 249. De ledige bliver sat til at beskære ukrudt og lave naturpleje. Hvis de ledige ikke har lyst til det, så mister de deres kontanthjælp.
 
Det koster 10 mio. kr. at oprette disse nyttejob. Udgifterne dækker løn til arbejdsledere og opførelse af skure til omklædning m.m. I Randers skal 200 personer løbende være i nyttejob. Hvis det bliver ligeså dyrt som i København, så vil det koste Randers Kommune lidt over 8 mio. kr.
 
Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet at bruge så mange penge på det projekt. Hvorfor bruger man i stedet ikke pengene på, at ansætte de ledige i ordinære stillinger?
 
De ledige har ikke gavn af at komme i nyttejob, tværtimod. De skal have en anstændig løn, for de er da ikke mindre værd end de øvrige kommunalt ansatte, der udfører lignende arbejde. Disse ansatte som i sidste ende måske risikerer at miste deres job, fordi en nyttejobber har overtaget det.Omann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009