Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


30. maj 2014   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Bænke eller ej i Storegade?

Vil det skabe lounge-stemning eller frådende anarki, hvis det bliver muligt at sidde ned i vores gå-i-byen-gade?

Byrådet har tidligere afsat 7 millioner kroner til forskønnelse af Storegade i Randers, så  gaden, der er mest kendt for sit natteliv, også kan få et liv i dagtimerne, og bl.a. også  tiltrække et ældre publikum end det, der normalt færdes i gaden i aften- og nattetimerne.

Et projektforslag, der har til formål at skabe en slags lounge-stemning i gaden, har været behandlet af en nedsat, politisk styregruppe og i kommunens miljø og teknikudvalg.

Forslaget, der skal skabe den særlige lounges-stemning indeholder f.eks. ny belysning, ny  belægning med tegl i den del af gaden, hvor restauranterne har udeservering, og  betonbelægning i den øvrige del samt altså et forslag om opsætning af bænke.

Imidlertid er der kommet en række indsigelser især mod etableringen af bænke i gaden.

Indsigelserne, der bl.a. kommer fra gadens restauratører, udtrykker frygt for, at bænkene  vil tiltrække unge, der nyder medbragt spiritus eller uønskede personer uden at  restauratører eller politi kan gribe ind.

-Det er vel kun rimeligt, når kommunen afsætter 7 millioner kroner til forskønnelse af  gaden, også er medbestemmende om, hvordan det skal udføres”, siger Bjarne Overmark.

-Er det så forfærdeligt, hvis et par turister skulle sætte sig på en bænk med deres medbragte madpakke og ikke nødvendigvis tvinges ind i en af restauranterne for at spise? - spørger Bjarne Overmark og påpeger, at der også andre steder på byens gader og torve  er opsat bænke med restauranter som naboer uden at det giver anledning til problemer.

-Beboerlisten vil nu stille forslag om, at byrådet holder et temamøde om sagen, hvor man  kan få mulighed ford at høre, hvordan SSP samarbejdet stiller sig.Omann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009