Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


22. februar 2014   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Den sorte uge der gik.....

Man glemmer helt, at samfundet består af mennesker.

Den seneste uges sociale nyheder er så forstemmende, at de alle får et grædefærdigt ord med på vejen i dagens klumme i JP.
 
De gode græder, og de onde ler
Det er en kold tid, vi lever i. Den seneste tids sociale nyheder er så forstemmende, at jeg snart ikke ved, hvad jeg skal sige. Alene den seneste uge har budt på den ene rystende nyhed efter den anden, som hver især kunne have fortjent sin egen klummelange rundbarbering.

F.eks. da den tidligere ”Robin Hood-ordfører”, Pernille Rosenkrantz-Theil, som nu er socialordfører for S, i Deadline søndag aften påstod, at når man med kontanthjælpsreformen tager ydelserne fra samlevende par, så er det i virkeligheden fordi, ”man har et ønske om, at folk skal have meget mere støtte og meget mere hjælp”. Mage til omvendt Robin Hood skal man lede længe efter.
 
Der er også masser af stof at kommentere på i Produktivitetskommissionens 6. rapport om offentlig-privat samarbejde (OPP), som udkom i mandags. Fuld af ord som; produktspecifikationer, transaktionsomkostninger og deponeringsfritagelse. Hvis man ikke vidste det, ville man aldrig gætte, at den handler om velfærdssamfundets indsatser for levende mennesker. Det kan da godt være, at kommissionen har ret i, at vi ved for lidt om effekterne af OPP.

Men erfaringer fra f.eks. beskæftigelsesområdet viser klart, at ud over at det er dyrt og ineffektivt, så drænes det offentlige for vigtig viden, når gode resultater bliver til forretningshemmeligheder. Til stor skade for den nødvendige udvikling. Vi ved også, at hvis en privat leverandør af f.eks. hjemmehjælp går konkurs, så er der 100 ældre, som lades akut i stikken. Og hvem rydder så op? Rigtigt gættet. Det gør det offentlige.
 
Jeg kunne bestemt også have dvælet ved den helt forfærdelige historie om en alvorligt syg og hjemløs mand, som døde på sin blomstrede hynde bag 7eleven i Hvidovre, fordi alarmcentralen ikke kunne blive enig med sig selv om, hvilken hjælp han skulle have. Og så sendte de slet ikke nogen.

Den lokale politiinspektør mener ikke, at politiet har gjort noget forkert, og den ansvarlige i Alarmcentralen fastholder, at man ikke kunne have handlet anderledes. Proceduren er fulgt. Javel. Har han mon overvejet, om der kan være noget galt med proceduren?
 
Onsdag hører vi så, at hver fjerde kontanthjælpsmodtager har en psykisk sygdom. Professor Finn Diderichsen fra Institut for Folkesundhed er overrasket over, at kontanthjælpsmodtagerne er så syge og advarer mod, at økonomisk stress på grund af de lave kontanthjælpsydelser, forstærker de psykiske symptomer. Hertil konstaterer Mette Frederiksen, at ”det viser, at mennesker kan blive syge af at være længe på kontanthjælp – og dermed behovet for kontanthjælpsreformen”. Suk.
 
Endelig kunne jeg også have et par kommentarer til Bjarne Corydons valg af det amerikanske konsulenthus McKinsey, som skal levere for 4½ millioner kroner input til, hvordan konkurrencen om at sikre den borgernære velfærd kan øges.

Gad vide hvor stor omsorg de har for ældrepleje og udsatte unge i en biks, hvor hver eneste ansat koster firmaet over to mio. kr. i løn om året, og som under øgenavnet ”Direktørfabrikken” blandt andet har leveret direktøren i Dong. Men det var jo nok samlet set det bedste tilbud.
 
De gode græder, og de onde ler. Den kynisme, som har bredt sig som en pest både i de administrative, praktiske og politiske lag, er uhyggelig. Den afgående formand for universitetsrektorerne, Jens Oddershede, sagde det meget præcist i Politiken for et par uger siden, idet han kraftigt advarede mod at forveksle effektivitet med kvalitet: ”Man glemmer helt, at samfundet består af mennesker”.Omann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009