Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


12. december 2013   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Har velfærdssamfundet en fremtid?

Af: Helle Nielsen, Beboerlisten og Foreningen Lediges Vilkår

Hvis vi følger den linje, der er lagt af regeringen, så er vores velfærdssamfund om ganske føje år et levn fra gamle dage. Dette betyder store ændringer i sammensætningen af vores nuværende arbejdsmarked.
 
Antallet af folk, som er tilknyttet arbejdsmarkedet, er stort set det samme, som det har været gennem de sidste 100-150 år. Nemlig 50 % plus minus et par %.
 
Så det er paradoksalt, at man i den grad har set sig gale på folk uden for arbejdsmarkedet. De bliver gjort til syndebukke, kaldt nassere osv. For hvis der alligevel ikke er brug for mere arbejdskraft end den, der er nu, så er det jo omsonst at piske de ledige yderligere.  
 
Samfundsstrukturen ændres gradvist bevidst el. ubevidst. Ønsker man kvinderne el. for den sags skyld mændene hjem til kødgryderne igen, familien til at tage sig af de gamle, børnene og de syge? Gensidig forsørgerpligt og nedsat kontanthjælp er måske et pejlemærke i den retning.
 
Der er alt for mange børn pr. pædagog i børnehaverne. I fremtiden bliver omsorgen for børnene måske så ringe, at forældre tager deres børn ud og passer dem selv. Plejen af de ældre på plejehjemmene bliver så dårlig, at familien tager bedsteforældrene hjem og drager selv omsorg for dem osv. osv. 
 
Er det det samfund, vi ønsker? Eller vil vi bevare et velfærdssamfund, hvor vi kan være sikre på, at et offentligt system  holder hånden under os, hvis vi er uheldige at miste arbejde, blive syge m.m.?  
 
Er samfundet overhovedet gearet til den omstilling på nuværende tidspunkt? Hvordan ser det ud, hvis en familie skal undvære den ene indtægt, fordi far el. mor skal passe børn el. forældre?
 
Det er helt grotesk og meningsløst, når regeringen råber på mere vækst, gang i samfundshjulene, mere og bedre undervisning af børn og unge osv. Det passer virkelig ikke ret godt sammen med det samfund skitseret ovenfor. Jeg ved ikke, hvad  den højere mening er. Måske andre ved det? Omann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009