Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


20. november 2013   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Er Beboerlisten blevet farveblind?

Flere har undret sig over hvorfor Beboerlisten pegede på en blå borgmester og ikke en rød? -Godt spørgsmål, så her kommer vores overvejelser:

Først og fremmest kan man jo i høj grad diskutere, om Randers har haft en "rød" borgmester under Henning Nyhuus.

Hvis man et øjeblik kikker væk fra rød-blå blok opdelingen, og kikker på den førte politik, så må det siges at Nyhuus i den grad, var en mørkeblå borgmester.

På valgnatten var der imidlertid et flertal bag Torben Hansen, nummer 2 på Socialdemokraternes kandidatlisten. Et flertal som Beboerlisten var en del af.

Men det ville Nyhuus og hans fløj ikke acceptere.

Der kunne derfor ikke skabes et flertal for en socialdemokratisk borgmester, da de radikale under ingen om stændigheder ville have Nyhuus.

Det var derfor ikke os der ikke os der ikke ville forhandle med socialdemokraterne den nat, men det stik modsatte.

Men som vi ser det er skaden ikke så stor, da vi ser valget som teknisk handling, der i høj grad handler om at få fordelt diverse udvalgsposter - mere end det handler om den politik, der kommer til at blive ført.

Det har selvfølgeligt en vis politisk pondus i at have borgmesterposten, men hvilken politik der ender med at blive vedtaget i byrådet - det bestemmer flertallet.

Beboerlisten har ikke lavet nogen politiske studehandler, men fået plads i de vigtigste af kommunens udvalg. 

Vi tror at det værst tænkelige scenarie ville have været en magtdeling mellem Socialdemokraterne og Venstre, hvor de delte borgmester og viceborgmesterposterne, samt alle udvalgsposterne.

På den måde kunne de blokke deres politik igennem, og Beboerlisten ville stå helt uden indflydelse.

Vi står fast ved den politik, vi gik til valg på og vil sandsynligvis stå i opposition i mange spørgsmål til såvel den nye Venstre-borgmester som Socialdemokraterne.

Derfor pegede vi på Oman, da vi vurderede at vi ville kunne få en vis indflydelse via udvalgene, hvor det ikke ville være tilfældet hvis socialdemokraterne beholdte borgmesterkæden.

Det var deres valg at det skulle være sådan og ikke vores.

Vi takker endnu en gang til alle der har stemt på os, og vi ser frem til de næste fire års kamp for velfærden og et grønnere Randers.Omann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009