Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


30. oktober 2013   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Ulovligt at holde salg af Slotspladsen i Randers skjult!

Beboerlisten lækkede oplysninger fra byrådets lukkede dagsorden i protest mod, at byrådsflertallet forsøgte at skjule et kommende salg af Slotspladsen i Randers.

De to liste L-repræsentanter i Randers byråd fik ikke den sidste del af det sidste byrådsmøde før valget med. Bjarne Overmark nægtede nemlig at stå skoleret for byrådsflertallet efter at have udtalt, at han var kilden til lækkede oplysninger fra det lukkede punkt på dagens byrådsmøde.

Her havde et flertal af byrådet forventet i al hemmelighed at kunne diskutere og vedtage en forhåndskøbsaftale med en enkelt investor om salg af Slotspladsen til udvidelse af Slotscenteret. Det sker uden, at der er fremlagt konkrete planer for projektet og uden at der har været diskuteret en ny lokalplan for området.
 
- Et evt. salg af en af de få åbne pladser i Randers midtby bør være et offentligt anliggende, hvor borgere og forretningsdrivende inddrages i diskussionen, udtaler Bjarne Overmark. Det er efter min mening antidemokratisk og måske direkte ulovligt, at byrådet har valgt at skjule aftalen.
 
Bjarne Overmark endte med at forlade byrådsmødet sammen med Beboerlistens andet byrådsmedlem, Lone Donbæk. Imens vedtog flertallet at indgå forhåndskøbsaftalen med Sinding gruppen i Århus.
 
- Slotspladsen bliver jævnligt brugt til store og små arrangementer som her til børne-loppemarked i efterårsferien. Men man kunne forestille sig mange andre anvendelsesmuligheder: Basketbane, økomarked, grønt område… men hvis der først bygges på den, er løbet kørt. Samtidig kan et udvidet slotscenter let betyde butikker lægges øde andre steder i midtbyen.

Se video om sagen herOmann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009